Top 10 spôsobov ako zabrániť tomu, aby vám legíny skĺzli dole

Vytvorené 2021-04-07 18:15:10.

Ak ste ako ja, aktívne oblečenie a to najmä legíny, sú pravdepodobne súčasťou vášho každodenného šatníka.

Milujem, aké pohodlné a zoštíhľujúce môžu byť legíny. Chodím v nich všade, od rána do večera.

Jedna vec, ktorú najviac neznášam, je, keď musím na verejnosti vyhrnúť legíny späť a upútať pozornosť všetkých okoloidúcich ľudí.

Poďme sa preto porozprávať o tom, prečo sa to stáva a čo môžeme urobiť s naším ovisnutým spandexom.

Prečo legíny padajú?

Ak vaše legíný padajú, pravdepdobne ide o tieo dôvody:

1. Zlá veľkosť legín

Legíny su pre vás priveľké z dôvodu že ste si vybrali nesprávnu velkosť.

2. Vynosené legíny

Elastický pás môže strácať svoju pružnosť častým používaním alebo sa látka môže roztiahnuť. Mohli ste tiež schudnúť.

3. Zlá kvalita materialu

Veľa výrobcov šetrí pri výbere materialu a šití konečného produktu. Toto spôsobuje aproporčné padnutie oblečenia a v konečnom dôsledku plytvanie vášho času a peňazí.

4. Zlé proporcie legín

Možno máte príliš úzke boky alebo príliš malý zadok. Nie všetko aktívne oblečenie je rovnaké.

Napriek týmto dôvodov je k dispozíci na výber z veľkého množstva výrobcov ktorý vyrábajú oblečeni pre každý typ tela.

Z momentálnej ponuky by si mal každý vedieť vybrať legíný ktoré vám budú sedieť, bez ohľadu na to ako netradične vyzerajú.

Čo robiť keď nám padajú legíny?

Čítala som veľké množstvo spôsobov na internete a niektoré sú jednoducho smiešne. Tu je pár jednoduchých a kreatívnych spôsobov, ako zabrániť tomu, aby vám legíny ovísali až na zem.

1. Výber menšej veľkosti

V mnohých prípadoch sú jednoducho legíny príliš veľké. Pre oblečenie ako sú legíny, ktoré sú uspôsobené na to aby boli priliehavé, je najlepšie zaobstarať si takú veľkosť, ktorá od začiatku sedí.

Ak sa u vás látka krčí blízko rozkroku, vzadu na kolenách alebo sp príliš voľné okolo členkov, potom sú vám legíny pravdepodobne príliš veľké.

Pokiaľ ide o pás, používam trik, ako zabezpečiť, aby pás sedel, a to tak, že chytíte medzi prsty elastický pás a natiahnete ho ďalej od brucha. Pustite elastický pás a počúvajte, či pás nevydá hlasný zvuk pri dotyku s kožou na bruchu. Ak sa neozve hlasné cvaknutie, pás legín je príliš veľký.

2. Rozhodnite sa nosiť legíny s vysokým pásom

Túto možnosť vrelo odporúčam. Legíny s vysokým pásom sú podporné, eliminujú ovísajuce brucho nad pásom, zoštíhľujú a všetka dodatočná látka v páse obopína váš trup a zabraňuje padaniu nohavíc.

Legíny s vysokým pásom zvyčajne sedia nad pupkom.

Ak vám stále padajú, skúste zmenšiť veľkosť alebo úplne vyskúšajte inú značku. Značky, ktoré odporúčam s vysokým pásom, sú Athleta, Beyond Yoga a Lululemon.

3. Vyberte drsné tkaniny

Drsná textília vytvorí priľnavosť k vašej pokožke a zabráni ľahkému skĺznutiu legín. Medzi značky s drsnou tkaninou patria Beyond Yoga, Nike a značka Zella spoločnosti Nordstrom.

4. Dajte šancu kompresným tkaninám

Kompresné tkaniny sú známe svojou odolnosťou a pocitom objímania tela. Sú skvelé na športy s vysokou záťažou, pretože "udržia všetko vnútri".

Ak praktizujete aktivity s nízkou intenizitou, ako je pilates alebo joga, kompresné tkaniny nemusia byť pre vás určné. 

5. Legíny s elastickým pásom

Nájdite si legíny s kvalitnými elastickými pásmi všitými do pásu. Niektoré značky vytvárajú aj legíny s viditeľným elastickým pásom okolo pása.

6. Legíny so šnúrkami v páse

Správne nastavené šnúrky udržia legíny na svojom mieste. 

Ak máte radi legíny bez sťahovacích šnúrok, môžete ich vložiť tak, že na vnútornej strednej prednej strane pásu vystrihnete dieru a cez nohavice pretiahnete šnúrku (ja preferujem šnúrku od topánok).

Na konci šnúrky použite spínací špendlík, aby ste ju mohli viesť okolo pásu a späť tým istým otvorom. A voilá, práve ste si vyrobili legíny so šnúrkou!

7. Legíny s gumovou podporou pásu

Čo tým myslím? Existujú určité značky aktívneho oblečenia, ktoré majú pogumovanú vrstvu, aby legíny držali na svojom mieste. Vytvára určité trenie, aby sa vám legíny počas nosenia nezošmykli.

8. Nosenie opasku

Veľké množstvo džeginsov má často na páse očká pre opasok. Použite tenký opasok na urdžanie pásu hore so zachovaním diskrétneho vzhľadu.

9. Správne pranie legín

Pri pravidelnom používaní sa oblečenie časom opotrebuje. Elasticita má tendenciu ustupovať a látka sa roztiahne do nenositeľnej veľkosti. Ak chcete predĺžiť životnosť a zabrániť tomu, aby oblečenie odišlo z našich šatníkov príliš skoro, nezabudnite pozorne a starostlivo dodržiavať pokyny výrobcu na pranie.

V prípade elastických kúskov periem v práčke alebo v ruke. Ak je to možné, pri praní v práčke používam aj vrecko na oblečenie. Vždy periem v studenej vode a suším zavesené na konštrukcií sušiaku.

Niektoré značky umožňujú sušenie v sušičke, ale odporúčam vám, aby ste to nerobili. Rozhodnite sa pre sušenie elastických odevov zavesením na sušiaku. Elastické časti vášho oblečenia vydržia pri správnej starostlivosti dlhšie.

10. Noste spodnú bielizeň, nohavičky s vysokým pásom alebo tesné šortky cez legíny

Priliehavé šortky alebo spodná bielizeň na vonkajšej strane zabránia legínam skĺznuť dole. Toto riešenie je často veľmi nepraktické z dôvodu že trvá dlho zoblečenie legín.

Záver

Dúfam, že vám tieto triky a tipy pomôžu udržať legíny na nohách!

Zvážte kombináciu viacerých funkcií legín z tohto zoznamu, aby ste optimalizovali najlepší vzhľad pri nosení legín. Môžete tiež vyskúšať kompresné legíny alebo legíny s vysokým pásom.

Ďakujem za prečítanie!